VvOCM_logo_CMYK_klein.jpg

Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een onjuiste houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. 

 

Oefentherapie gegeven door een oefentherapeut is een paramedische interventie. De cliënt en diens eigen mogelijkheden en context staan centraal in de therapie. Oefentherapie Cesar-Mensendieck draagt bij aan zelfredzaamheid en daarmee aan het kunnen blijven functioneren en participeren in de maatschappij.

 

Naast algemene oefentherapie zijn er twee specialisaties: kinderoefentherapie (bij problemen in de motorische ontwikkeling van kinderen) en psychosomatische oefentherapie (bij klachten die te maken hebben met stress, angst of paniek, hyperventilatie, overspanning en burnout).

 

  • Aantal VvOCM-leden: 1.700
  • Totaal werkzame / geregistreerde oefentherapeuten Cesar en Mensendieck: 2.820
  • 85% van de oefentherapeuten is alleen werkzaam in een zelfstandig gevestigde praktijk, 13% werkt in een instelling en 2% werkt in beide

 

https://vvocm.nl/