Skip to main content

Initiatieven in de regio

Regionale samenwerking vindt al plaats rondom inhoudelijke thema’s, specifieke patiëntengroepen of aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan ParkinsonNet, Chronisch Zorgnet en de oncologienetwerken. Binnen dit soort netwerken is het delen van kennis en ervaring en daarmee het verhogen van kwaliteit van zorg het doel. 

Binnen het programma Organisatiegraad gaat het juist om het (beter) organiseren van de paramedici in de eerste lijn. Wanneer een samenwerkingsverband van paramedici structureel wordt kan het zich als entiteit positioneren binnen de regio.

Het verhogen van de organisatiegraad, ofwel regionale samenwerking, dient meerdere doelen:

  1. Professionals uit het medische en het sociale domein kennen elkaar en weten wat de ander doet, zodat zij goed kunnen samenwerken en tijdig en gericht naar elkaar kunnen verwijzen.
  2. Het komen tot een gemandateerde afvaardiging van de diverse paramedische beroepsgroepen in de regio, het aanspreekpunt en gesprekspartner in de regio te worden en zichtbaar te zijn in de regio.
  3. Het maken van afspraken over de implementatie van de Juiste Zorg op de Juiste Plek op regionaal niveau, met zorgverzekeraars, patiëntvertegenwoordigers en andere aanbieders.
  4. Door regionale samenwerking kunnen paramedische zorgverleners bepaalde zaken efficiënter organiseren. Denk hierbij aan nascholing, inkoop, zorgtrajecten, ICT, etc.
  5. Binnen een regionale samenwerking kunnen paramedische zorgverleners van elkaar leren.
  6. Samenwerking geeft (meer) ruimte voor innovatie en het uitrollen van nieuwe of bestaande initiatieven.

In 2018 zijn binnen het project PPN-regionaal een tweetal pilots gestart in samenwerking met de ROS Robuust. PPN Breda en PPN Meierijstad zijn daaruit voortgekomen.

PPN Breda

Dit platfrom is ontstaan uit één van de pilots die PPN in 2018 startte.
In samenwerking met ROS Robuust is er een enthousiaste groep geformeerd. De organisatie werpt zijn vruchten af. Er is belangstelling vanuit en contact met diverse stakeholders.
Lees meer.......(PDF van 2 nieuwsbrieven en een PPP)

PPN Meierijstad

Dit platform is opgericht vanuit één van de pilots die PPN in 2018 startte.
In samenwerking met ROS Robuust is er een mooi groep professionals aan de slag gegaan.
Bekijk dit filmpje en word enthousiast!

Zuid-Kennemerland

Dit multidisciplinaire platform wordt door een werkgroep van oefentherapeuten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en dietisten ontwikkeld. Eind 2021 wordt het platform formeel als cooperatie U.A. opgericht.
Lees verder op www.pp-zk.nl

Zuid-Holland-Zuid

Samen met de ROS KOEL/Zorgimpuls is er een groep professionals die samen werken aan het platform.
Lees meer: (link naar artikel en 2 nieuwsbrieven)

Rotterdam
Amsterdam
Midden-Holland

Wil je contact met één van deze platforms, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..